Bluesrockin kitaralegenda ERIC GALES pääesiintyjäksi Rauma Bluesiin – tapahtumassa myös kotimaisten huippumuusikoiden erikoiskokoonpano

Tapahtumassa myös kotimaisten huippumuusikoiden ainutlaatuisen kokoonpanon THE CAPRICORN BROTHERS BANDIN debyyttikeikka

Elokuisen Rauma Bluesin pääesiintyjäksi saapuu ERIC GALES

Blueskentän harvoihin ykköstapahtumiin lukeutuva legendaarinen Rauma Blues järjestetään perjantaina ja lauantaina 11.–12. elokuuta. Lauantain 12.8. pääkonserttia juhlitaan jälleen teltta-areenalla Rauman ydinkeskustassa tutun tunnelmallisissa merkeissä ja luvassa on totuttuun tapaan sekä kansainvälisiä että kotimaisia juurimusiikin huippuartisteja ja -kokoonpanoja. Kaikki lauantaisen päätapahtuman esiintyjät ovat nyt varmistuneet.

Elokuisen Rauma Bluesin pääesiintyjänä lavalla irrottelee Eric Gales (U.S.A.). Kotimaista blueskärkeä tapahtumaan tuo maamme blueskonkareista koostuva tuore The Capricorn Brothers Band (Suomi), joka tributoi legendaarista The Allman Brothers Bandia.

Molemmat uudet artistikiinnitykset edustavat juurimusiikin rokimpaa puolta ja tuovat siten oman monipuolistavan lisänsä jo aiemmin julkaistujen Rauma Blues 2017 -artistien joukkoon. Muut päätapahtuman esiintyjät ovat 2015 European Blues Challenge -kisan voittaja Travellin' Brothers (Espanja), kaksinkertainen Grammy-ehdokas Earl Thomas (U.S.A.) sekä Shakura S'Aida (Kanada). Tämän esiintyjäkaartin myötä festariteltan kattokangas saa tehdä parhaansa pysyäkseen paikallaan!

Jo 16-vuotiaana ensimmäisen albuminsa julkaissut ERIC GALES saavutti samoin tein ihmelapsen statuksen. Nyt 42-vuotias kitaravirtuoosi on julkaissut kaikkiaan 14 studioalbumia. Uusimman levyn, Middle of the Roadin (2017), on kuvailtu koostuvan klassikkolevyjen aineksista: rakkaudesta ja totuudesta, hiestä ja kyynelistä. Jimi Hendrixiinkin verrattu blues rock -kitaravirtuoosi on saanut osakseen hehkutusta maailmankuuluilta kollegoiltaan, kuten Carlos Santanalta, Joe Bonamassalta ja Red Hot Chili Peppersin ja Janes' Addiction -yhtyeiden Dave Navarrolta. Galesin esiintyminen luo Rauma Bluesin teltta-areenalle taatun bluesbilemeiningin!

THE CAPRICORN BROTHERS BAND koostuu maamme huippumuusikoista. Kitaristi Jarmo Nikun ja steelkitaristi Olli Haaviston tuoreen bändiprojektin debyyttikeikka koetaan Raumalla. Nikun ja Haaviston lisäksi yhtyeessä musisoivat Jukka Gustavson (urut ja laulu), Maria Hänninen (basso ja laulu) sekä Anssi Nykänen (rummut). Bändin tributoima vuodesta 1969 vuoteen 2014 toiminut southern rock -yhtye The Allman Brothers Band on tänä vuonna muutoinkin ajankohtainen. Tulevana kesänä ilmestyy yhtyeen tarinan ansiokkaasti kertova Alan Paulin kirja Päättymätön tie – Allman Brothers Bandin tarina. Kirjan kustantaa Aviador ja sen on suomentanut Torsti Lakari.

Lauantaisen päätapahtuman ennakkoliput ovat myynnissä osoitteessa www.lippu.fi

Lisäinfoa esiintyjistä, yhteystiedot sekä lehdistömateriaali- ja nettisivulinkkejä alla. Perjantain 11.8. blues-klubien esiintyjät julkistetaan myöhemmin.

LISÄTIETOJA:

Eric Gales: http://mascot-provogue.com/download/eric_gales/artist_pics/
Muiden ulkomaisten artistien kuvia osoitteessa http://raumablues.com/media.php
The Capricorn Brothers Band: kuvia saatavilla myöhemmin
Kuvia aiempien vuosien Rauma Blues -tapahtumasta: http://raumablues.com/galleria.php

ERIC GALES
www.ericgalesband.com

THE CAPRICORN BROTHERS BAND
Kokoonpanon tributoima The Allman Brothers Band: http://allmanbrothersband.com

TRAVELLIN' BROTHERS
http://travellinbrothers.com
Kuuden kaveruksen muodostaman EBU-voittajan TRAVELLIN' BROTHERSin keskinäinen sielunveljeys tuntuu live-esiintymisissä yleisön sydämessä asti. Kymmenen vuotta tauotta kiertänyt kokoonpano on yli 700 keikkansa ja kuuden albuminsa jälkeen uskomattoman musiikillisen osaamisen ilmentymä. Travellin' Brothers tähtää aina aiempaa huimempiin suorituksiin. Bändin superenerginen lavaesiintyminen vie kuulijan mennessään.

EARL THOMAS
http://earlthomasmusic.com
Kaksinkertainen Grammy-ehdokas ja nelinkertainen San Diego Music Award -voittaja EARL THOMAS on paitsi blues-laulaja, myös lauluntekijä. Hänen kappaleitaan ovat esittäneet huippuartistit Tom Jonesista Etta Jamesiin ja Solomon Burkeen. Vahvalla laulullaan Thomas luo lavalla takuuvarmaa hauskanpitoa niin yleisön kuin bändinsäkin joukkoon.

SHAKURA S'AIDA
www.shakurasaida.com
Jo lähes neljännesvuosisadan mittaisen uransa aikana SHAKURA S'AIDA on rikastuttanut bluesin, jazzin ja R'n'B:n skeneä sielukkaalla äänellään, intohimoisella persoonallaan ja syvällä omistautumisellaan soul-musiikille. S'Aidan tuorein albumi Time (2012) kuvastaa hänen omintakeista otettaan bluesista, soulista ja rock'n'rollista.

RAUMA BLUES ONLINE
www.raumablues.com
www.facebook.com/raumablues
www.twitter.com/raumablues
www.instagram.com/raumablues

LIPUNMYYNTI
* Festivaalilippujen nettiennakkomyynti on jo alkanut. Valtakunnallisesti lippuja myy Lippu.fi
* Raumalla lippuja tulossa myyntiin 1.5.2017 alkaen myös seuraaviin ennakkomyyntipisteisiin:
Hotelli Kalliohovi, Hotelli Raumanlinna ja ravintola Buena Vista.
* Lippujen hinnat:
Lauantain päätapahtuma: ennakkoon 55 euroa, ovelta 60 euroa.
VIP-liput 140€, tiedustelut ja varaukset sales@hovisales.fi

PIENI SUURI RAUMA BLUES
Mitä yhteistä on heillä: Rod Piazza & The Mighty Flyers, J.Karjalainen & Mustat lasit, Honey B. & T-Bones, Kapteeni Nemo ja Sonja Lumme? Heistä kaikki sai alkunsa – he olivat vuonna 1986 ensimmäisen Rauma Blues -festarin esiintyjät! Tuolloin festivaali järjestettiin neljänä päivänä maaliskuussa ja yhtenä päivänä heinäkuussa, kunakin päivänä yhdellä esiintyjäkokoonpanolla.
Jo alkuvuosinaan Rauma Blues lujitti musiikkilinjansa juurimusiikkiin. Pieni festari on valloittanut vakioyleisön sydämet laadukkaalla ohjelmistollaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan vuodesta toiseen. Tapahtuma on vakiintunut kaksipäiväiseksi blues-kansan kesän kohokohdaksi. Loppu on legendaarista historiaa: tänä päivänä Rauma Blues rankataan maailmanlaajuisestikin maailman johtavien blues-tapahtumien harvalukuiseen joukkoon.
Lisää taattua meininkiä on tänä kesänä luvassa jo 32. kerran, kun lukuisat niin kansainväliset kuin kotimaisetkin blues-tähdet ja huippumuusikot jatkavat laadukasta Rauma Blues -perinnettä ja laittavat bileet pystyyn festivaaliyleisön rakastamalla teltta-areenalla Rauman keskustassa elokuun toisena viikonloppuna 2017.
Rauma Blues Ry. toimii täysin talkoovoimin. Tapahtumaorganisaatio on koko reilun 30 vuoden ajan ollut vain 4-6-henkinen. Tapahtumien ajaksi talkooporukka kasvaa 10-15 henkilöön. Tärkeässä roolissa tapahtuman toteutumisessa on myös yhteistyökumppaneiden panos.

KOMMENTOINTI, LISÄTIEDOT JA MATERIAALITIEDUSTELUT

KOMMENTOINTI
Tunnu Pärssinen / Rauma Blues Ry.
044 533 4045 / tunnu.parssinen@raumablues.com

MUUT HAASTATTELUPYYNNÖT, LISÄTIEDOT TAPAHTUMASTA SEKÄ LEHDISTÖMATERIAALI
raumablues@hypr.fi

LEHDISTÖN AKKREDITOINTI TAPAHTUMAAN
akkreditointi@raumablues.com

LEHDISTÖTIEDOTUS
Sanna-Maria Rantanen / HYPR Agency co. Rauma Blues Ry.
050 320 5035 / sanna.rantanen@raumablues.com

Uutiset

RaumaBlues tuotteet

Viralliset RaumaBlues tekstiilit ja muut tuotteet myy arispo.com

Lue lisää...

BUSSIKULJETUKSET RAUMA BLUESIIN

Rauma Blues järjestää totuttuun tapaan bussikuljetuksen Porista ja Turusta.

Lue lisää...

Rauma Bluesin perjantaiklubeilla suomalaisia blues-suosikkeja – lauantain VIP-menu juhlistaa 100-vuotiasta Suomea

Tiedote lehdistölle 5.6.2017

Lue lisää...

Bluesrockin kitaralegenda ERIC GALES pääesiintyjäksi Rauma Bluesiin – tapahtumassa myös kotimaisten huippumuusikoiden erikoiskokoonpano

Tiedote lehdistölle 19.4.2017

Lue lisää...

Rauma Blues iltatorilla 3.8.

Rauma Blues esittäytyy iltatorilla torstaina 3.8. klo 17-18.

Lue lisää...

Lipunmyynti on alkanut

Rauma Blues lippuja jo saatavana

Lue lisää...

Rauma Blues VIP 2017 juhlistaa satavuotiasta Suomea!

Tarjolla makunautintoja suomalaisen keittiön runsaudensarvesta...

Lue lisää...

Tiedote lehdistölle 26.1.2017

Rauma Bluesin ensimmäiset esiintyjät julki

Lue lisää...

James Cotton in memoriam

Maailmankuulu blueshuuliharpun mestari James Cotton on kuollut.

Lue lisää...

Bobby Rush'ille Grammy!

Grammy for Best Traditional Blues Album.

Lue lisää...

RIP Sepi Leinonen

Saimme vuodenvaihteessa suru-uutisen.

Lue lisää...

RaumaBlues linkkejä:

Ohjelmalehti 2017 (pdf)

RAUMA BLUES
VIP 2017
SUOMI 100 VUOTTA

RAUMABLUES TUOTTEET


Katso tästä
Roosa Lehtosen
juhlavuoden 2015
VIDEODOKUMENTTI

"Rauma Blues 30 vuotta".
Mukana mm. järjestäjien ja artistien haastatteluja ja tunnelmia...

   

Akkreditointi

 


Sponsored by: